7 Ocak 2012 Cumartesi

Ayakkabı parfüm kapıda öde

Günümüzde birçok insan hayatında en az bir defa da olsa internet üzerinden alışveriş yapmıştır. Gerek zaman ve mekan sınırı olmadan alışveriş yapmanın kolaylığı, gerekse indirim ve fırsatlara daha kolay ulaşma imkanı insanları internetten alışverişe yönlendiriyor. Bayanlar özellikle ayakkabı, çanta, parfüm gibi ürünleri alırken erkekler de bilgisayar ve saat ürünlerini tercih ediyorlar.


Bir kısım kişiler e-alışverişe tamamen uzakken bir kısım insanlarda neredeyse bütün alışverişlerini internet üzerinden yapıyor. Fakat internetten alışverişte iş ödeme kısmına geldiğinde herkesi bir çekingenlik alıyor. Güven problemi yaşıyorlar. Akıllarda Ya kredi kartı numaram çalınırsa? Ya parasını ödediğim halde ürün gelmezse? gibi soru işaretleri oluşuyor. Birçok banka buna 3D secure sistemi ile güvenli alışveriş için çözüm bulmaya çalışsa da çoğunluk internette dolandırılma endişesiyle kredi kartı kullanmaktan çekiniyor. Kredi kartı sahipleri her ne kadar internetteki fiyatlar cazip olsa da pahalı bile olsa normal alışverişi tercih ediyor.


Bu noktada devreye güvenli alışveriş için biçilmiş kaftan olan kapıda ödeme sistemi geliyor. Birçok e-ticaret firması müşteri potansiyelini artırmak ve güvenle alışveriş yapmalarını sağlamak adına kapıda ödemeli alışveriş seçeneğini devreye soktular. Bu sistem sipariş verilen ürüne hiç ücret ödemeden kapınıza kadar gelmesini ve daha sonra isterseniz nakit isterseniz kredi kartınızı kullanarak alışveriş yapmanızı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder